hits

Ketogent kosthold

Som vanlig vil jeg nevne at jeg åpenbart ikke er noen ekspert på ernæring. Dette er mine erfaringer og informasjon jeg har blitt fortalt at er viktig på veien. 90% av det jeg har lært kommer fra kiropraktoren Eric Berg som spesialiserer seg på vekttap. På Facebook har han en gruppe med 76000 ekstremt hjelpsomme mennesker som poster bilder av resultatene sine hver dag. Ikke hør på mine 150 + timer med research, hør på Dr. Berg og alle hans tusenvis av pasienter. 

Jeg tror at det som var så appellerende med Keto var at jeg ble lovet vektnedgang, relativt raske resultater uten å være sulten, null søtsug og et klarere hode.

Dietten er enkel å følge. Noen mener den er komplisert, men jeg har alltid vært en person som presterer best innenfor gitte rammer. 
Det er lettere for meg å eliminere to ting, karbo og sukker, enn å gjøre noe annet.

Processed with VSCO with c2 preset

Keto kostholdet kort forklart: Kroppen kan generere energi fra enten karbohydrater og sukker, eller fett.

Når man holder inntaket av karbohydrater til under ca. 20 gram per dag så holder man seg i en tilstand som heter ketose.

Ketose betyr at kroppen bruker fett som energi (fettforbrenning). Dette er ifølge Dr. Berg noe av det sunneste man kan gjøre for blodsukkeret, hjertet og hjernen.

Man teller ikke nødvendigvis kalorier. Man spiser sunt. Man spiser seg mett.

Nå har jeg spist keto-vennlig mat i seks uker og stortrives! Jeg har vært i "ketose" hele veien, men man kan ha "carb up" dager innimellom hvis man ønsker det. 

Jeg har opplevd alle fordelene jeg ble fristet med. Mer energi, null søtsug, føler meg mett mye lenger, hodet er mye klarere, jeg sovner med en gang jeg legger meg og finner det mye lettere å stå opp. Før dietten hadde jeg hodepine veldig ofte, men det har jeg ikke hatt det på fem uker. 

Mat jeg spiser

Jeg spiser ett til to måltider om dagen, noe jeg gjorde fra før. Jeg prøver å få i meg litt over 1500 kalorier, som er et litt lavt tall fordi jeg har en svært stillesittende hverdag. Jeg telte kalorier og macros de første to ukene for å få en sans for hvor mye jeg fikk i meg, men nå som det sitter i hodet teller jeg ingenting. Litt mer om macros kommer senere. 

Frokost / lunsj:

Hvis jeg står opp tidlig lager jeg meg en "bulletproof" iskaffe for å holde meg mett ekstra lenge. Den består av kaffe, MCT olje, sukrin og litt kremfløte eller helmelk. Sukrin og melk vil bryte fasten, men jeg er avhengig av dem for å like kaffe. Hvis jeg står opp litt senere venter jeg med å spise frokost (lunsj) til jeg blir sulten. Det kan være 11.30 eller 14.30. Jeg er veldig sjeldent sulten lenger.

Jeg spiser ofte lavkarbo knekkebrød med en generøs dose smør og hva som helst av pålegg. Det meste er lov. Det går ofte i salami, baconost, egg, philadelphia, avokado eller ost. Jeg klarer max to knekkebrød selv om de er små. Før kunne jeg spise fem grove brødskiver uten å bli mett :-)))

Jeg lager også mye som har egg som hovedingrediens. Med egg lager jeg kokt egg, eggerøre, egg og bacon, eller favoritten som er omelett full av alt jeg har i kjøleskapet. Som for eks. spinat, skinke, paprika, sopp, løk, chorizo og rester av tacokjøttdeig. Målet er å få i seg nok fett til å holde seg mett til middag.

Til slutt har vi salat. Salat, paprika, tomat, agurk og løk er alltid med, også varierer jeg med tilbehør som fetaost, egg, mozarella og cheddar, en hel avokado, kylling og tacokjøtt. 

I tillegg drikker jeg en grønnkål/spinat smoothie med presset sitronjuice. Jeg har kjøpt endel varer fra iHerb som skal oppi denne smoothien etterhvert. Som for eks. spirulina, chiafrø, hvetegress og hempfrø. 

Det er ekstremt viktig å få i seg mye grønt. Det kan være farlig å ikke gjøre det. Grunnen er at fettet man forbrenner kan sette seg i leveren, og for eks. grønnkål (potassium / kalium) hjelper til med å skylle ut fettet. Jeg spiser litt over et litermål med frossen spinat / grønnkål om dagen. Sitronjuice motvirker dannelsen av og skyller ut nyrestein som man kan få pga. for mye kalium eller spirulina.

Bonus info: Saften fra to sitroner inneholder all C-vitamin man trenger for en dag!

Middag: Kylling, svin, blomkålris, brokkoli, entrecote, salat, bacon, kjøttdeig osv. Uansett hva man har lyst på er det bare å google + keto recipie. Keto dietten er så sinnsykt populær at det finnes erstatninger for absolutt alt. Keto pizza, keto lasagne, keto brød, keto tortilla. Keto i slow cooker. Indisk keto. 1000 oppskrifter venter på oss. Husk å spise nok sunt (!) fett, som avocado, oliven eller nøtter! Kalkulatoren min fortalte meg at jeg skulle spise 108 gram per dag men det er altfor mye. Jeg spiser max 80 gram, helst mindre så lenge jeg holder meg mett. Jeg vet det er veldig vanskelig å omstille seg når man har blitt opplært til å frykte fett.

Dessert: Jeg har gått fra å drikke sjokolademelk og spise godis hele uka til å aldri ha lyst på godteri. Og hvis jeg unner meg noe godt så gjør jeg det rett etter et måltid.

Men når jeg ønsker å kose meg lager jeg sjokoladedekkede bær (kokesjokolade over jordbær, bringebær eller jordbær) eller Eldorado sukkerfri gele, også har jeg kokesjokolade liggende i skuffen. Nå nylig har jeg prøvd meg på ketogenic sjokolademousse, men jeg har ikke søtsug så det føles unødvendig å tvinge i meg søtsaker. 

I helgen spiste jeg seks biter med smågodt, min første smak av ekte sukker på seks uker, uten å bli kastet ut av ketose. Innimellom unner jeg meg lettbrus men jeg har ikke lyst på det og det gir meg ingen glede, og det er så sykt. Søtsuget slipper helt seriøst taket etter max en uke med keto. Og den første uken er selvfølgelig verst for timene går så sakte og man er sulten og kroppen SAVNER karbo og sukker. Hvis du holder på å daue så ta deg litt jordbær med sukrin strødd over. (Tips fra egen erfaring.)

Snacks: Jeg spiser ingenting mellom lunsj og middag. Det øker blodsukkeret og bryter fasten. Man kan drikke te, kaffe og vann uten at det påvirker blodsukkeret. 

For å få i meg nok fett inkluderer jeg ofte noe mer smør, ost, makademianøtter eller MCT olje. Alltid avokado.

Hva er denne fastingen du snakker om

De som går på keto for vekttap pleier å kombinere det med "intermittent fasting". Det vil si at man har et "spisevindu" på 6-4 timer. Da kan man for eks. spise første måltid klokken 11.30 og siste 18.30. Mine dager er så forskjellige at dette varierer veldig, men jeg spiser to ganger med max seks timers mellomrom.

Spiser man kun ett måltid en dag er det samme når man spiser det. "One meal a day (OMAD)" er ganske ekstremt og unødvendig for de fleste å prøve seg på da det er reservert for de som har spesifikke problemer, men med meg skjer det innimellom fordi jeg ikke er sulten eller redusert. 

Eplecidereddik 

Jeg prøver å få i meg en spiseskje med dette i et glass vann før hvert måltid. Det hjelper fordøyelsen, stabiliserer blodsukkeret og holder meg mett lenger. Det reduserer behovet for insulin, som vil dempe behovet for søtsug. Eplecidereddik er også bra for et titalls andre ting i kroppen. 

Hvordan finne keto-vennlige matvarer i butikken

Dette er overraskende lett! På baksiden av pakninger sjekker man tre ting; fett, karbohydrater (hvorav x gram = sukkerarter) og protein.
Disse refereres til som "macros" (macronutrients). En keto macro kalkulator viser deg hvor mange gram du trenger av hver per dag for å holde deg i ketose. 

Fett: På keto kan du velge mat som har så høy fettprosent du vil. Jo høyere, jo bedre, for det vil holde deg mett lengre. Man må bare passe på å ikke overstige antall gram fett som er anbefalt per dag (for eks. 80 g) men helt ærlig synes jeg det er vanskelig å spise nok fett, og hvis jeg spiser for mye så forbrennes ikke mitt eget fett. Jeg holder meg som sagt under 80.

Karbohydrater: Velg varer som har så få som mulig. Helst under 5 g per 100 g. 

Protein: Det er lett å spise for mye protein, siden det oppmuntres til å spise mye egg og kylling osv. Men spiser man altfor mye i forhold til det macro kalkulatoren anbefaler så vil det omdannes til "sukker" i kroppen (altså at kroppen bearbeider det på samme måte som sukker) og du kan kastes ut av ketose. Det kan ta alt fra to dager til seks uker å komme seg inn igjen i ketose. 

Keto macro calculator

Trykk her for å sjekke hvor mye fett, karbo og protein du trenger for å holde deg i ketose. 

Kalkulatoren vil trenge "body fat %", og det er lett å regne ut hvis du plugger inn målene dine i denne kalkulatoren.

Jeg beklager om det virker veldig strengt med kalkulatorer og tall og prosenter, men jeg synes det faktisk er veldig lavterskel og enkelt å følge. Det er ikke sånn at jeg lever slavisk etter tallene, de er bare retningslinjer! 

Elektrolytter

Sodium, chloride, magnesium, calcium, potassium. På Keto så holder ikke kroppen på vannet. Dermed skyller den elektrolyttene kroppen trenger med seg ut av  systemet. De eneste problemene jeg har på dietten oppstår når jeg ikke får i meg nok av disse. Jeg kan få kramper og hodepine hvis jeg har underskudd. Spesielt sodium (salt) mangel vil føre til en hodepine som går over så snart du har en halv teskje med salt. Her er det viktig å vite at man mener havsalt / himalayasalt og ikke bordsalt. 

Jeg har kjøpt disse små posene med påfyll av alle elektrolyttene som jeg har med i veska, også har jeg en boks med det stående hjemme. Men man kan ta seg et glass med vann, eddik, cream of tartar (inneholder mye potassium / kalium) og havsalt. 

My Fitness Pal

I denne appen kan man plugge inn akkurat hva man spiser. Ned til hvert gram. Den første uken veide jeg maten min med vekt, mest fordi jeg elsker den lille vekten min, men også fordi jeg ville ha peiling på hvor mye jeg putter i meg (i gram / macros). Det var altfor høyterskel til å fortsette med. Det er jeg altfor lat til. 

Ketosticks

"Hvordan i alle dager skal vi vite om vi er i "ketose" eller ikke?"

Når kroppen bruker fett som energi så omdannes det til ketoner. Når man først begynner med keto så vil Ketostix kunne vise om det er ketoner i urinen. Ketostix kan man få tak i på apoteket, 50 stk for ca. 60 kr, og jeg vil legge in en disclaimer om at mange hevder at disse ikke egentlig viser om man er i ketose. Etter et par uker skal de visst ikke være pålitelige lenger, men mine forteller meg fortsatt at jeg er i ketose.

I seks uker har jeg brukt disse små stripsene ofte for å lære om jeg spiser riktig. Selv om jeg tar resultatet med en klype salt vil jeg si at so far so good. 

Lifehack: Jeg klipper disse stripsene i to sånn at jeg får dobbelt så mange.

Insulin

Det viktigste funksjonen man må lære seg på dette kostholdet er hvordan insulin fungerer. Sukker trigger insulin. For at kroppen skal bruke fett som energikilde må mengden insulin / sukker være 0. Fett er den eneste maten som ikke trigger insulin.

Stress

Stress-hormonet kortisol kan trigge insulin. Ikke stress.

Vann

Det å drikke mye vann er ifølge enkelte overvurdert. Å drikke altfor mye vil skylle ut viktige elektrolytter (natrium, kalium, kalsium, magnesium) av kroppen. Drikk når du er tørst eller føler deg slapp! Jeg får i meg litt mer enn 1L pr dag. Vann vil ikke utgjøre noen forskjell på vektnedgangen.

Trening

Jeg trener ikke enda, men HIIT (High Intensity Interval Training) skal være anbefalt en til to ganger i uken. Utover det kan jeg ikke uttale meg om trening og keto da det er noe jeg ikke har kunnskap om.

Resultater

Til nå har jeg gått ned 5 kilo, men det er viktig å vite at mye av vekten man mister i starten er vann. Kroppen klarer som sagt ikke å holde på vannet lenger. Både jeg, familie og venner ser stor forskjell på ansiktet mitt, armene klistrer seg ikke til kroppen lenger, målet rundt magen min har gått ned veldig mye, og jeg passer i klær jeg ikke har kunnet bruke på opp til syv år. Jeg er rett og slett så lykkelig i min egen kropp om dagen.

Det er flere som sier at man vil legge på seg alle kiloene igjen når man slutter med keto, men det handler bare om å gjøre masse research om hvordan man gradvis kan introdusere sunne karbohydrater tilbake i kosten. Hvis jeg går tilbake til å drikke sjokolademelk på skolen hver dag, spise altfor store porsjoner og øse på med saus så regner jeg med at det går dårlig fort. Alt med måte og en liten dose intelligens.

Som sagt, konsulter gjerne med legen din før du legger om kostholdet. Dette er ikke noe for de som ikke har en viss sans for struktur eller ikke klarer å få i seg nok grønt da man kan ende opp med for mye fett i leveren og ellers i systemet. 

Her er noen nettsteder jeg bruker ofte: (Jeg bruker sjeldent norske sider)

https://www.dietdoctor.com/low-carb/keto

https://www.drberg.com/ / Dr. Berg på YouTube

https://www.ketoconnect.net/ / Keto Connect på YouTube

Facebook gruppene:

Keto Alterations / Low Carb Solutions

Dr Bergs Keto and IF Lab (76 000 medlemmer som deler erfaringer, forvandlinger, historier og bekymringer hvert minutt)

Low Carb LCHF Keto Eating (86 000 medlemmer, samme greia)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

33 kommentarer

Maria

09.04.2018 kl.20:44

HURRA for keto! Anbefaler også Brisk knekkebrød med 1g karbohydrat per stk. Jeg finner de i glutenfriavdelingen på Rema1000 og Meny :)

Kristiane Aateigen

17.04.2018 kl.11:10

Maria: Will purchase!!! Thank u!

09.04.2018 kl.21:02

Hvaa kan man spise knekkebrød jeg klarte meg i 2 uker med keto men savnet knekkebrød til å ha med på jobb! NÅ FIKK JEG MOTIVASJONEN MIN TILBAKE OMG THANKUUU

Kristiane Aateigen

17.04.2018 kl.11:11

Anonym: HAHA <3

Anonym

09.04.2018 kl.23:05

Hei!

Ser ut som at du har lest deg godt opp på denne dietten, har testet litt forskjellige dietter selv, både med hell og uhell og lurer på et par ting :)

1. Tror du dette kostholdet vil passe for en svært aktiv ung kvinne?

2. Hva er erfaringene dine generelt med energinivå under en slik diett? Har under dietter tidligere fått kommentarer på at jeg har mindre energi, virker sliten osv fordi jeg spiser mindre kalorier enn når jeg ikke er på diett

3. Har hørt fra venner, bekjente og lest på det store Internett at lavkarbo kan påvirke ånden. Har du merket noe til eller fått kommentarer på at du har fått dårlig ånde av denne dietten. Hvilke tiltak anbefaler du i såfall utover sukkerfri tyggis, tannpuss og å drikke vann.

4. Er det nødvendig med en slik faste eller kan man spise over et større tidsrom så lenge man holder seg innafor makro?å

Kristiane Aateigen

17.04.2018 kl.11:13

Anonym:
Hei!

1. Jeg kan faktisk svært lite om keto og trening, men sjekk ut videoene Thomas DeLauer og Dr. Berg har om det! Jeg tror man trenger noe mer karbo og protein hvis man bruker mye energi.

2. Før hadde jeg ingen energi, så dette er et stort steg opp for meg :-) Men dette er nok individuelt! Man må bare få i seg nok sunt fett akkurat som at man trenger nok sunne karbohydrater for energi.

3. Dette skjer hvis man spiser for mye protein :-) Jeg har ikke gått på denne smellen hehe

4. Det er ikke nødvendig med faste!

Tina

09.04.2018 kl.23:18

Hurraaaaa!! Bra og informativt innlegg :-D Veldig motiverende også. Takk<3

Kristiane Aateigen

17.04.2018 kl.11:14

Tina: :D Tusen takk!!!

Ellen

10.04.2018 kl.01:44

For meg er keto helt stikk motsatt av hvordan jeg spiser (er veggis og har gjerne poteter som hovedingrediens i middagen) men jeg synes fortsatt det er veldig spennende å lese om erfaringene dine! Virker som du har tenkt nøye gjennom dette og gjort masse research. Lykke til videre! <3

Kristiane Aateigen

17.04.2018 kl.11:16

Ellen: Hahah potet er for godt. Det har jeg, og tusen takk!

Synnøve

10.04.2018 kl.06:47

1. hvordan lager du grønnkål- og sitronjuice? og hvor ofte drikker du det? jeg leste at det kunne kaste deg ut av ketose pga sitronen, men skjønner at dette ikke har skjedd med deg så da lurer jeg bare på hvordan du lager den.

2. vil du dele favorittoppskriftene dine? og kan man spise den kyllingoppskriften du la ut litt før her på bloggen hvis man går på ketodiett?

3. hvordan gjør du det med indisk mat? jeg elsker tikka selv og gråter inni meg hvis jeg må kutte det ut...

Kristiane Aateigen

17.04.2018 kl.11:18

Synnøve:
1. Oppskrift på @snileketo ! Jeg prøver å drikke det hver dag, enten sammen med lunsj eller middag. Man kastes ikke ut av ketose av sitron (det er det kun over 20-50 g karbo som gjør), men det kan bryte faste :-)

2. @snilleketo, og ja den er veldig keto vennlig!

3. Jeg har ikke sukker i tikka sausen min, og erstatter ris med blomkål!

Cherry

10.04.2018 kl.14:30

Takk for tips!

Kristiane Aateigen

17.04.2018 kl.11:18

Cherry: <3

Anne

11.04.2018 kl.09:06

Hei Snille. Er nybegynner på keto selv, men jeg synes det er vanskelig å ikke spise for mye proteiner. Hvilke fettrike matvarer spiser man for å unngå dette? Og har du noen gode tips til nettsteder man kan kikke på?

Kristiane Aateigen

17.04.2018 kl.11:19

Anne: Jeg spiser mye avokado, cashew, mandler, oljer, MTC olje osv. Bare søk på "healthy fat food ekto" :-) Jeg har noen linker nederst i innlegget!

Ingrid

11.04.2018 kl.09:36

Hei, Kristiane!

Tusen takk for gode tips :) Bare lurer på hvor du kjøper lavkarboknekkebrød? Eller kanskje du lager det selv? Har sett etter det i butikkene, men har ikke funnet det.

Kristiane Aateigen

17.04.2018 kl.11:19

Ingrid: Hei! Jeg kjøper på Bunnpris, Meny, Joker osv. :-) Har ikke sett etter på Kiwi ennå

11.04.2018 kl.10:16

Hei Kristine! Så bra at du har funnet et kosthold som passer for deg og som ikke føles ut som en "diett" eller et ork å følge - det er jo det viktigste, og det avgjørende for resultatene både fysisk og psykisk. Ville bare lufte et par tanker, da jeg har prøvd det aller meste av dietter, erfart og lest x-antall timer på det O store internett. Er selv genuint intressert i kosthold, trening og hvordan det psyken påvirkes av alt dette her!

Vær kritisk til alt av artikler du leser ang kosthold og trening. Det er så ufattelig mye synsing og sansing angående hva folk "føler og tror", og hva som faktisk er REELT og påvist. Vær derfor KRITISK til kildene og hvem som har skrevet artiklene, kan anbefale deg å sjekke ut Layne Norton blant annet, som har utrolig mye bra å komme med ang kosthold.

Ønsker man vektnedgang/redusere fett%, så er det en eneste ting som gjelder, og det er kalori inntak vs kalori forbruk. Det er en eneste grunn til at absolutt _alle_ typer dietter fungerer (lavkarbo, høykarbo, lav fett, PSMF, intermittent fasting, ketogent, 5:2 +++) og det er fordi vedkommende har totalt sett lagt i et kaloriunderskudd. Det er altså ingen magi med den enkelte dietten, men det er selvsagt en vesentlig forskjell på hvor optimal og hvor "sunn" den enkelte diett er mtp helse.

Jeg ser mange nevner det med at du kommer til å gå opp i vekt med en gang du bryter med ketogent kosthold etc, og vil bare si at det er feil. Du vil mest sannsynlig binde vann de første dagene pga uvant inntak av karbohydrater, men dette vil gå seg til. Spiser man MER mat (kalorier) etter endt ketogent kosthold, ja da vil man gå opp i vekt - det ville man også om man plutselig spiste mer kalorier på ketogent kosthold.

Mange ender opp med et stressende forhold til mat etter x-antall dietter, med dårlig samvittighet om man kutter ut dietten eller gjør noe "utenfor planen", derfor er jeg personlig ikke fan av ekstremdietter, iallefall ikke over lengre perioder. Men jeg forstår absolutt tanken (har jo vært der selv) og hvorfor noen trenger at det er litt ekstremt og med stramme rammer for hva som er lov og ikke - det er jo mye enklere å forholde seg til, kind of.

Mitt personlige tips til alle som ønsker å gå ned i vekt er å gjøre research på IIFYM (if it fits your macros), som ikke er noen diett igrunn - men en måte å legge opp kostholdet sitt på, der man har en oversikt over makro og mikronæringsstoff (protein, fett, karbs, vitaminer og mineraler) - og justerer kalori inntaket alt ettersom mål, nedgang, oppgang, vedlikehold etc. Man kan ærlig talt spise eksakt hva man ønsker, så lenge det er innenfor kaloriene - men å basere kostholdet sitt på "skikklige" (hva nå enn det er) matvarer, har mange helsegevinster! :) IIFYM krever jo at man kan litt om kosthold, og at man er villig til å logge kalorier - og det er jo heller ikke for alle.

Jeg er bare opptatt av at psyken skal henge med slik at flere ikke utvikler et usunt og stressende forhold til mat, det er utrolig slitsomt og tar fort overhånd alt annet, been there done that!

Ellers, anbefaler å lese denne, litt drøye, artikkelen her ;-)

http://physiqonomics.com/fat-loss/

og.. :-D

https://xmnuz23762.i.lithium.com/t5/image/serverpage/image-id/56645i89D606C6B2946852/image-size/large?v=1.0&px=999

Kristiane Aateigen

17.04.2018 kl.11:22

Anonym: Tusen takk for at du tar deg tid til å gi input <3

12.04.2018 kl.16:13

Spiser du bare 1 måltid i løpet av en hel dag? Og hele det innholdet 1500 eller mistforstår jeg den ene setning du har i begynnelsen av innlegget? Dette er ikke kritik bare jeg som lurer på om jeg forstår riktig!

Kristiane Aateigen

12.04.2018 kl.21:00

Anonym: Jeg spiser som regel to, men hvis jeg glemmer å spise så blir det ett. Da spiser jeg til jeg er mett, jeg teller ikke kalorier så aner ikke, men man skal visstnok sikte på mellom 1200-1500 kalorier for vekttap :-)

Therese

13.04.2018 kl.13:13

Virtuell hatt tas av for et så informerativt og inspirerende innlegg, her lærte jeg masse, og ble skikkelig motivert! Leser om såkalt netto karbo, hvor man trekker gram kostfiber fra gram karbohydrater, er dette noe du forholder deg til i "budsjettet"?

Kristiane Aateigen

13.04.2018 kl.13:20

Therese: Ah tusen takk og så bra! Jeg har blitt fortalt at karbo og fiber forholdet allerede er trukket fra på norske matvarer, men jeg er faktisk ikke 100% sikker!

15.04.2018 kl.17:23

Hei! Hvilken Cesar dressing bruker du? :-)

Kristiane Aateigen

17.04.2018 kl.11:22

Anonym: Jeg har ikke kjøpt det enda!

Thea

15.04.2018 kl.22:11

Tusen takk for all inspirasjon, virkelig til hjelp! :)

Hva er dine må-ha kjøp fra e-bay som er nyttig under dietten?

Kristiane Aateigen

17.04.2018 kl.11:23

Thea: Så bra! Jeg har ikke kjøpt noe på e-bay men skal legge ut det jeg har fra iHerb!

Anonym

16.04.2018 kl.13:51

Hei Kristiane!

Har prøvd å lese meg litt opp på denne dietten selv. I starten trodde jeg at man ikke kunne spise noe form for brød, men så ser jeg på snilleketo at du har funnet en brødtype som er lavkarbo og keto-vennlig. Du introduserte også riserstatter for meg😭 Men da lurer jeg på om man har noen erstattere for pasta? I tillegg til det, hvordan er keto dietten i forhold til indisk mat? Hvis man dropper naan, roti og ris - er de indiske rettene keto-vennlige? Føler det blir veldig komplisert å følge med på hva mamma putter i maten. Og siste spørsmål: hvordan føler du dietten er hvis du drar på ferie? Disse tingene er det eneste som stopper meg fra å starte, har fått stor interesse for dietten - men indisk mat er hverdagen min ettersom at jeg bor hjemme + jeg skal på to ferier hvor jeg har veldig lyst til å kose meg, spise fritt og drikke alkohol😭✨

Kristiane Aateigen

17.04.2018 kl.11:26

Anonym: Hahaha <3 Ja man kan kjøpe spiralizer og bruke zuccini som pasta tror jeg. I forhold til indisk mat så lager jeg jo alt selv så jeg bare dropper sukker og bruker alle karbohydratene for dagen på saus osv. Hvis du googler "indian keto recipies" så kommer det opp hundrevis!

Jeg reiser nesten aldri så jeg har ikke tenkt over problemstillingen, men regner med at de alltids har kylling / biff og grønnsaker. På ferie kommer jeg også til å unne meg karbo hvis det frister :-) Det vil tross alt ikke ødelegge noe, det tar bare to dager for meg å komme meg tilbake til fettforbrenning! (Og alkohol drikker jeg ikke hehehe)

Linnea

17.04.2018 kl.15:30

Hei Kristiane,

Har blitt inspirert av deg til å starte selv, men skjønner ikke helt de ketosticksene? Har kommet opp på moderat nå, men er det der man skal ligge? Hvilken farge er bra/dårlig? På en av facebook sidene skrev de at mørkelilla ikke er bra og at man i så fall er dehydrert, men jeg har alltid tenkt at man vil ha mørkest farge? Ellers takk for tips og lykke til!:-)

Kristiane Aateigen

18.04.2018 kl.00:46

Linnea: Hei og så kult! Alle fargene betyr at man er i ketose, men hvis fargen er veldig mørk kan man tydeligvis være dehydrert så jeg bare drikker litt vann ^^ Jeg bruker dem egentlig bare for å sjekke om jeg har falt ut av ketose når jeg spiser noe som kanskje hadde litt mye karbo, også undrer jeg ikke så mye over de forskjellige fargene!

Skriv en ny kommentar