Spørsmål til hudpleier

Jeg vil bare notere at dette innlegget ikke er betalt eller sponset, men at jeg innimellom får sponsede behandlinger fra Wah Wah Skin Trim. 
Innlegget er kun ment for å svare på alle spørsmål snillefamilien ønsket å stille til en hudpleier, som har svart på dette på fritiden sin. 

Hvordan bli kvitt hyperpigmentering / arr etter kviser? Ikke dype arr men røde. Produkter / behandlinger?

Det beste for å bli kvitt/forbedre hyperpigmenteringer og arr er microneedling. Det er veldig variert hvor mange behandlinger man trenger, men de fleste ser synlige resultater etter kun en gang. Røde arr er mest sannsynlig nybegynnende arr som kommer rett etter at aknen har forsvunnet. Det er vanlig å få merker etter akne siden det er en belastning for huden, og det er ikke sikkert at det blir til arr. I de fleste tilfeller så trekker de seg tilbake til vanlig hud.

Tips til blank / oljete t-sone men normal til tørr hud i resten av ansiktet? 

Hvis man har mye talg i t-sonen så ville jeg definitivt brukt vannbaserte produkter. Som regel så pleier vannbaserte produkter å regulere talg slik at huden ikke blir blank siden den får dekket fuktbehovet sitt. Man burde også peele to ganger i uken med peeling tilpasset hudtype. Det er også fint å kombinere med rensemaske i t-sonen to ganger i uken etter peeling i 10 minutter.

Snillegucci: Dette er sånn ca. min hudtype. Jeg liker å bruke toner for å rense huden ordentlig i t-sonen morgen og kveld for å fjerne overflødig olje. I hele ansiktet bruker jeg serum og ansiktskrem for kombinert hud, men utenfor t-sonen legger jeg også en veldig fuktighetsgivende primer (Smashbox Primerizer). Jeg bruker så lite sminke som mulig på nesen sånn at det ikke bryter sammen og ser forferdelig ut ila dagen. Bruker heller en mattende/blurring og porefyllende primer i t-sonen enn foundation (Benefit porefessional). Til peeling bruker jeg Comfort Zone – Renewer Mask. For ballers on a budget vil jeg anbefale Emma S – Enzyme Peel. Slike peelinger er mye mer skånsomme mot huden og miljøet enn de med mikroplast!

Hva kan man gjøre for å redusere rødhet i ansiktet?

Rødheter i huden er litt vanskelig å jobbe med siden det som regel er genetisk. Her ville jeg fokusert på beskyttelse samt ikke bruke for aktive produkter. Ville ikke gnidd eller massert på en veldig sensitiv hud. Beroligende produkter kan hjelpe til med å dempe rødhetene, samt mineralmakeup med varme toner vil være med å dekke siden gult dekker rødt. 

Tips til å kontrollere olje / fet hud?

Her ville jeg og brukt vannbaserte produkter og vært veldig nøye med peeling. De fleste i nordisk klima trenger ikke mattende produkter på vinteren, men om sommeren øker talgproduksjonen litt. Da kan de som har en stor overproduksjon av talg bruke talgregulerende produkter. Jeg kan anbefale Active Pureness serien til Comfort Zone og night detox fra Skin Regimen i samme serie. Hvis man er veldig fuktfattig så anbefaler jeg Hydramemory serien til Comfort Zone. Fruktsyrer er og kjempe bra for å regulere talg, både i peelingen samt renser og kremer. 

Hvordan bli kvitt hudormer hjemme?

Det er vanskelig å gjøre det hjemme, siden det krever at man varmer opp huden godt slik at utklemmingen ikke blir for stor belastning på huden. Anbefaler heller å bruke produkter som jevner ut sorte prikker. Produkter som inneholder C-vitaminer er fine til å jevne ut sorte prikker og ujevnheter generelt. 

Snillegucci: Når det kommer til hudormer på nesen / i t-sonen vil jeg anbefale å bruke “pore strips” etter en varm dusj, eller etter å ha vasket ansiktet med varmt vann (det åpner porene). Slike kan kjøpes for en billig penge på nett eller i butikker som Vita, Normal, Loco osv. 

Hva er grunnen til at noen til flassing på nese og hake året rundt? Det kommer uansett om jeg eksfolierer ofte. 

Det kan ha en sammenheng med for lite fukt. Ta en hudanalyse (gratis) med scanner i salong for å finne ut om huden trenger vann eller oljebaserte produkter. Pleier som regel å være at man bruker feil produkt.

Snillegucci: Dette pleide å skje med meg før jeg tok hudanalyse (gratis). Jeg brukte altfor fete produkter for “tørr hud” når jeg egentlig hadde “dehydrert kombinasjonshud”. Kan også anbefale fuktmasken Origins – Overnight Drink up Intensive! Denne bruker jeg fortsatt når huden trenger et stort glass vann over natten. 

Hvor kan man ta gratis hudanalyse? 

Snillegucci: Jeg er sikker på at man kan ta det mange forskjellige steder! Ta kontakt med en hudpleiesalong i nærområdet og spør om det er en tjeneste de tilbyr gratis. I Oslo og Bergen har hvertfall Wah Wah gratis analyse i sine salonger. 

Hvordan unngå at huden under øynene alltid ser tørre ut under concealer? Har prøvd forskjellige øyekremer, concealere og setting puddere

Vanskelig å svare på siden jeg ikke vet hvilken øyekrem eller concealer som har blitt brukt. Vanligvis pleier det å hjelpe med en god øyekrem med masse fukt og eventuelt øyeprimer over.

Snillegucci: De aller fleste concealere ser tørre ut på meg til tross for at jeg bruker øyekrem osv., og setting pudder kan jeg ikke bruke under øynene i det heletatt. Mitt lille trick er å bruke en fet krem som Weleda Skin Food under concealer for å se 15 år gammel ut, men en hudpleier ville kanskje gitt meg deng for å anbefale det til et så sensitivt og sart område som under øynene.

Hvis du skulle få tak i Too Faced – Born This Way Super Coverage Concealer så er den helt fantastisk i konsistensen og kan brukes både når man vil se naturlig ut og til full glam. Jeg er også fornøyd med Becca – Aqua Luminous Perfecting Concealer og YSL – All Hours, men tester ut Maybelline – Fit Me og Age Rewind for å finne billigere alternativer. 

Hvordan redusere mørke ringer under øynene?

Utenom nok søvn så anbefaler jeg en øyekrem med koffein. Vi på Wahwah har også hatt gode resultater med Medicalia sin C vitamin øyekrem.

Tips til kronisk tørre lepper?

Her vil jeg anbefale Tromborg sin Lip Cure. Inneholder blandt annet aloe vera, shea butter, macadamia nut oil og E-vitamin.

Snillegucci: Jeg har ikke kronisk tørre lepper, men relativt tørre. Jeg smører et tykt lag med enten Lip Cure / Elizabeth Arden leppepomaden / Carmex (studentløsning) på og rundt munnen hver kveld før jeg legger meg. 

Bestevenninnen min har så kronisk tørre lepper at hun får atopisk eksem på og rundt munnen. Derfor får hun injisert restylane for å øke fuktnivået fra innsiden (uten å legge til volum som utvider leppene eller ødelegger leppekanten), men det er så dyrt at jeg vil kalle det en “last way out”. Hun anbefaler også Blistex – Relief Cream som man får kjøpt på for eks. Normal. 

Er det mulig å gjøre porene mindre synlige? 

Man kan trekke sammen porer ved at man har riktig pleie av huden og bruker produkter tilpasset egen hudtype og tilstand. Fruktsyre produkter og riktig fuktnivå er det beste for å trekke sammen porer. Det krever også at man peeler 2 ganger i uken.

Snillegucci: I tillegg til det som er nevnt over bruker jeg en porefyllende primer (Benefit – Porefessional).

Hvordan redusere linjer?

Tørrhetslinjer kan man få bort. Når det gjelder dypere linjer så kan de bare forbedres. Riktig fuktighet hjelper mot tørrhetslinjer. Det er viktig å ha et godt fuktserum som er konsentrert og trekker dypere inn i huden enn en krem alene. Til en mer moden hud så ville jeg brukt konsentrert med A vitaminer som feks retinol og retinyl. Det finnes også sterkere A vitamin syrer som leger og sykepleiere jobber med.

Hvordan bli kvitt milier?

Milier er keratin fylte cyster som man må stikke hull på med lansetter for å bli kvitt. Anbefaler å gjøre dette profesjonelt på en hudpleiesalong.

Hvordan kan man finne ut hvilken hudtype man har?

Snillegucci: Her vil jeg anbefale på det sterkeste å gå til en hudpleiesalong som har bra utstyr. Det beste er om de har gratis analyse. Hvis man har økonomien til det kan det være greit å ta en behandling med peeling / utklemming / fuktmaske. Da kan man stille allllllle spørsmålene man har om hudpleie og egen hud, og det gir meg den samme rene følelsen i ansiktet som jeg har i munnen etter å ha vært hos tannlegen. 

Man kan også gå til butikker som Kicks og Vita Exclusive uten (! viktig !) sminke eller hudpleieprodukter på huden for å få en vurdering, men min erfaring er at damen eller herren du kommer til kan ha jobbet innen skjønnhet i 20 år eller 2 måneder. Da jeg jobbet på Kicks ga jeg anbefalinger ut ifra hvordan huden til kundene så ut, men i ettertid skulle jeg ønske jeg hadde bedre verktøyer for å bedømme hvilke produkter kunden skulle bruke hundrevis eller tusenvis av kroner på. Poenget mitt er.. bare gå til en hudpleiesalong. Jeg brukte tusenvis av kroner på feil produkter i så mange år, og nå som huden min (kombinert, ikke tørr hud..) endelig får det den vil ha så har vi no beef med hverandre. Ikke en gang om vinteren, som pleide å være et flaky og tørt mareritt!

Hva synes du om needlerollere til hjemmebruk? 

Jeg har jobbet med Dermaroller som er original merket sin hjemmerull og synes den har fungert veldig bra. Den gir en fin hudfornyelse til de fleste hudtyper og tilstander og er fin til pigmenteringer i huden. Følg bruktsanvisning og kombiner gjerne med dermaroller sine hjemmeprodukter. Hjemmerullen har ikke så dype nåler, så arr og dypere linjer behandles i salong hvor vi har lov til å jobbe med dypere nåler enn det som er lov til hjemmebruk. Hjemmerullen fra andre merker har jeg ikke kjennskap til og jeg er litt skeptisk til noen av dem.

Snillegucci: Før du kjøper deg en slik burde du vurdere behovet ditt. Jeg kjøpte en pga. hype, og endte opp med å aldri bruke den fordi det var vondt / tiltak. Så hvis du investerer burde du ha et ekte behov og være villig til å bruke tid på å drive med det. 

Hvordan kan man bli kvitt kviser som er harde? Produkter / behandlinger?

Salisylsyre i produkter er best for å roe ned betent akne. Man bør også har fruktsyrer med i behandling av akne. Fint å bruke fruktsyrer og salisylsyre som en kur hvor man har både hjemmeprodukter og salongbehandlinger som inneholder dette. Jeg vil anbefale fruktsyre penslinger som salongbehandling. Hvis man har større grad av akne så er dette mest sannsynlig hormonelt og jeg anbefaler da heller medisin kur hos lege. Vær obs på at noen av disse kurene ikke kan kombineres med fruktsyrer.

Funker microneedling / dermapen på aknearr? I så fall, hvor burde man ta det i Oslo?

Absolutt, microneedling er det beste på akne arr. Vi tilbyr det hos oss. 

Hvordan bli kvitt nupper / minikviser i panna?

Kommer helt an på hva komedonene i pannen kommer av. Hvis problemet kommer innenfra (feks.av kost) så er det vanskelig å få vekk, men man kan absolutt forbedre. Anbefaler å ha en god hjemmerutine morgen og kveld som består av rens, serum og krem tilpasset hudtype samt peeling og maske tilpasset hudtype 2 ganger i uken. Anbefaler også og kombinere med salong behandling 1 gang i måneden.

0 kommentarer

Siste innlegg