snillesolkrem

Annonse: Tusen takk til Tax Free Norge som har latt meg få teste de produktene jeg hadde mest tro på, og til @taxfreehanne som har snakket, skrevet og nørdet solkrem hardcore med meg i ukesvis for å komme frem til de beste anbefalingene og svarene på spørsmålene deres.

Anbefalte produkter

Sminke: 
Alle produktene har UVA og UVB beskyttelse.
Disse sminkeproduktene kan alle brukes i solen og på trening, men få er snille mot havet.
I neste innlegg kommer vanlige solkremer til ansikt som alle er snille mot havet.

Shiseido – Sports BB WetForce Quick Dry SPF50 og La Roche Posay – Stick SPF50

Shiseido – Sports BB WetForce Quick Dry SPF50

 • En ekstremt tyntflytende, vann- og svetteresistent, medium til fulldekkende foundation med velvet glød som gir dimensjon til ansiktet og holder seg limt på hele dagen. Med dimensjon mener jeg at den ikke flater ut hele ansiktet men beholder konturene uten at man trenger andre produkter oppå. Den legger seg som en drøm over mine problemområder (nesen, utbrudd, tørre flekker). Fremhever ikke porer eller småhår i ansiktet. Ideell for sport og utflukter hvor man vil føle seg fin. Den sitter SÅ GODT. Jeg tror alle hudtyper kan like denne for den er et perfekt sted mellom matt og sunn glød (ikke baconfett glød). Den er ikke snill mot havet så prøv å ikke bade med den. Kommer i tre farger. 11/10

Clarins – Mineral Sun Care Compact SFP30

 • Denne har veldig lik beskrivelse som den over. Forskjellen er at den er ikke like tyntflytende, den er kanskje litt snillere mot huden, og den er mer fuktighetsgivende. Ser veldig bra ut på, fremhever heller ingen ulemper. Den er også en vann- og svetteresistent foundation med medium dekke som passer til alle hudtyper, inkludert sensitiv hud. Gir myyye glød så er ikke optimal for de som vil være velvet / matte i ansiktet, men passer godt til tørr og normal hud. Tror denne kun kommer i en farge.

Shiseido – UV Protective Compact Foundation SPF30

 • Tar med dette veldig vannresistente og matte pudderet for de som foretrekker pudder. Medium dekke, så den jevner ut hudtonen veldig fint. Dette er ikke snilt mot havet så prøv å ikke bade med det.

Sensai – Sun Protective Compact SPF30

 • Nøyaktig samme beskrivelse som på det over men med mindre dekkevne. Dette passer bra som setting-pudder for de som liker glød men litt pudder (meg!!). Jeg kommer til å bruke dette sammen med Shiseido Sport BB og Clarins Mineral Sun Care i sommer!

Lancaster – Sun Sport 

 • Dette produktet skiller seg ut i solkremverden. Det er en lettvektig konsistens som kjennes ut som en dimethicone primer (velvet), og den tørker matt men ikke på en tørr måte. Veldig rart men diggggg. Den er vann- og svetteresistent. Denne passer bra alene eller under sminke. Supertopp for de som vil ha en solkrem de ikke merker i det heletatt, men som gjør ansiktet supersoft og velvet. Usikker på hvor snille ingredienser denne har, det er mulig de som “reagerer på alt” ikke tåler denne. Det er IKKE love å bade med denne i korallrev og den er ikke så snill mot havet.

Vichy – Ideal Soleil BB Tinted Mattifying Dry Touch Face Fluid SPF 50

 • Denne vannresistente BB kremen fukter huden godt men er helt matt, kanskje det matteste alternativet jeg har til dere faktisk. Den dekker bra og passer utmerket (!) til fet hud. Passer til sensitiv hud.

Jeg vil anbefale La Roche Posay – Stick SPF50 til lepper

Lancaster – Sun 365 BB Body Cream SPF15 til kropp

 • Dette er en fantastisk BB krem til kropp som ser ut som en instant selvbruner! Men det er en farget solkrem med relativt lav beskyttelse til kropp. Gir glød og en veldig naturlig farge, ikke rødt eller grønt skjær. Utrolig fin å bruke på bena, brystet, armene osv. i starten av sommeren. Jeg bruker også denne i ansiktet for en skikkelig fin farge med en gang. Pass på å bruke den på fuktet hud da den kan bli skjoldete på tørr hud. En stor favvvvoritt som jeg kommer til å bruke mye.

La Roche Posay – Invisible Fresh Mist SPF50 setting spray / ansiktsspray med solfaktor

 • Absorberes raskt
 • Anti glans
 • UVA og UVB

Biotherm har også en spray til ansikt som jeg ikke har fått testet. Det er mulig den gir mer glød da denne er mattende.

Selvbruning:

Tidligere har jeg brukt overnight selvbruning, som har blitt ok men ikke helt optimalt. Ikke bra nok til at jeg har hatt lyst til å skrive om det. Jeg har nå erfart at jeg må slutte å være så utålmodig og heller bruke gradvis selvbruning oftere, for det blir så utrolig naturlig, fint og enkelt å kontrollere.

Derfor droppet jeg å teste “instant” selvbrunere og tok tipset folk har kastet min vei i mange år nå. SELVBRUNINGSDRÅPER. Og jeg skjønner ikke hvorfor jeg har vært så sen på avtrekkeren for det er en av livets gaver til oss folket.

Det er så vanvittig mye bedre å kontrollere hvor konsentrert man vil at selvbruningen skal være selv. Og når man blander ut med sin egen krem kan man nesten være sikker på at huden vil tåle det bedre. Jeg har også en følelse av at det ikke lukter like ille, selv om lukten er et resultat av den kjemiske reaksjonen i huden og ikke selve produktet.

En helt overveldende mengde kvinns har anbefalt Clarins dråpene til meg i flere år og nå skjønner jeg hvorfor. De gir en så fin og gradvis glød, fargen sitter greit, fader grasiøst og terningkast 7 for pakning. Ekte packaging goals. Man kan også kjøpe den til kropp og bare ta et par dråper i ansiktskremen så man ikke må ha begge.

Clarins – Radiance Plus Golden Glow Booster til kropp

 • 4-6 dråper i krem

Clarins – Radiance Plus Golden Glow Booster til ansikt

 • 2-3 dråper

Rudolph Care – Self Tanning Drops

 • 2 dråper til ansikt
 • 4-6 dråper til kropp

Disse selvbruningsdråpene fra Rudolph Care er til både kropp og ansikt og er derfor et økonomisk forsvarlig valg for mange. Min erfaring er at denne gir så spot on samme resultat som Clarins som det går an. Jeg klarer ikke se forskjell med lupe. Denne flasken er dobbelt så stor som Clarins dråper til kropp og har glassflaske. Noe å tenke på det også. RC er også et utrolig snilt, svanemerket og økologisk merke som jeg anbefaler på det sterkeste.

Sensai – Bronzing Gel 

 • For alle hudtyper
 • Lett tintet gel
 • Farge 62 fin og naturlig for lys hud

Dette er ikke sminke med SPF og det er ikke selvbruning, men det er en lett tintet gel som gir instant farge og glød. Den kommer i flere farger, men jeg har pleid å bruke nr 62. Denne kan være så fin til de som er veldig lyse og føler at alt annet blir for mørkt. Da jeg jobbet på Kicks var vi alltid utsolgt for denne.

Svar på spørsmål om solfaktor og sminke

Fellow solkremnørd @taxfreehanne har hjulpet meg ved å svare på spørsmål fra snillefamily

Hjelper det med SPF i sminkeprodukter?
Ja, det hjelper. Men husk at UV-filtrene brytes ned ved eksponering av sol i bare et par timer. I tillegg bruker vi ofte ikke tykt nok lag av sminken for at SPF skal være gjeldende. Om du skal være lenge ute i solen og ønsker å bruke sminke, bør du velge nisjeproduktene som er laget nettopp for dette. De har mye mer stabile filtre og er ofte vannresistente også.

 

Vil setting spray med SPF tette porene?

Nei. Men som med all settingspray er det viktig å fjerne den med skikkelig sminkefjerner fordi den er laget for å sitte veldig godt. Vær også obs på at ingrediensene som utgjør SPF fort er lysreflekterende, altså gir flashbacks på bilder.

 

Beste solkrem som ikke svettes vekk?

Sport-seriene til Lancaster og alle fra Shiseido er virkelig laget for å tale maksimalt med svette.

Shiseido – Suncare Expert Sun Anti-Aging Protective Lotion SPF 30
“Solkrem med WetForce teknologi som gir en sterkere og bedre beskyttelse i kontakt med vann eller svette. Perfekt når man er i aktiv i solen. I tillegg holder den huden fuktet. Meget vannfast og svette-resistent.”

Solkrem under sminke eller sminke med solkrem?

Det har ikke noe å si så lenge man bruker produktet riktig og fyller på i løpet av dagen. Men det er viktig å velge sminke som er laget for å være ute i solen for god beskyttelse, ikke bare sminke med solfaktor i.

 

En bra solkrem til å ha under sminke?

Overraskende nok funker Lancaster Sport for ansikt godt som en base, ellers Rudolph Care sin solkrem for ansikt i stedet for dagkrem. Ellers vil jeg egentlig anbefale solbeskyttelse OVER sminken, spray fra enten Biotherm eller La Roche Posay.

https://www.tax-free.no/5110/produkter/1261938/sun-sport-invisible-face-gel-matt-finish-spf-30/

https://www.tax-free.no/5110/produkter/1304480/solaire-ultra-fresh-face-mist-spf-50/

https://www.tax-free.no/5110/produkter/1262827/anthelios-invisible-fresh-mist-spf-50/

Beskytter solkrem like godt dersom man legger sminke over?

Ja, men vær obs på spesielt oljebaserte foundations som potensielt kan løse opp solkrem noe. La solkremen trekke godt inn (15 min minst) før påføring av sminke. Eventuelt bruk en spray OVER sminke i stedet/tillegg.

 

Hva er forskjellen på SPF i solkrem og i kosmetikk?
Filtrene i annen kosmetikk enn solkrem er laget for hverdag og UV-filterne er ikke laget for å tåle lyset og varmen fra sola. SPF i vanlig sminke beskytter mot UVB, men har ofte et fokus på å beskytte mest mot UVA-stråler (som jo er mest aktuelt i hverdagen) og har derfor et større fokus på at filtrene som stopper UVA er de mest stabile. Solfiltrene i solkrem er langt mer fotostabile enn filtre i annen kosmetikk. Ofte er fokuset med annen kosmetikk å beskytte særlig godt mot UVA-stråler, slik at det er fokus på stabile ingredienser som beskytter mot UVA. UVA-strålene er jo de strålene vi blir utsatt for mest, de trekker igjennom skyer, glass osv.

 

Annen relevant info:

 

Hvor ofte burde man smøre seg?

Med de aller fleste solkremer bør man smøre seg på nytt hver andre time. Ingrediensene som utgjør UV-filterne er nemlig ikke fotostabile, dvs. at de brytes ned av varmen og lyset fra solen, og virker ikke som de skal etter et par timer. P20 er en av få unntak fordi de har patenterte fotostabile UV-filtre, de varer i opptil 10 timer. MEN P20 må også smøres på nytt etter mye bading, svetting håndkletørking osv.

 

Trenger man solbeskyttelse i 12 grader og overskyet?

Det kommer an på hva UV-indeksen viser, hva hudtypen din er og hvor lenge du har tenkt å være ute. Man vil antageligvis ikke bli solbrent om man ikke beskytter seg og øke faren for hudkreft, skyer (avhengig av hvor tette de er) stopper mye av UVB-strålene fra solen. Noe kommer allikevel gjennom slik at om har problemer med pigmentflekker for eksempel bør du beskytte huden også når det er overskyet og UV-indeksen er lavere. Men 100 % prosent av UVA-strålene går gjennom skyene og påvirker huden vår på et dypere nivå. UVA-strålene bryter ned fibrene i huden slik at vi ser eldre ut raskere og forskning viser at det kan også være en sammenheng mellom UV-stråling og kreft også. SPF på solkrem viser hvor høy beskyttelsen er mot UVB-stråler, se etter om solkremen også har en god nok UVA-beskyttelse. UVA med en rund sirkel rundt betyr at UVA-beskyttelsen i solkremene tilsvarer minst én tredjedel av UVB-beskyttelsen (SPF’n)

 

Er det merkbar forskjell på SPF 30 og 50?

Ja, avhengig av hvor sterk solen er, hvilken hudtype du har og hvor lenge du har tenkt å være ute. Om solen er på sitt sterkeste og du har en hudtype 2 (typisk norsk) kan du være ute i 5 timer før du blir solbrent om du bruker SPF 30, 8,3 timer om du bruker SPF 50. Vel og merke om du bruker solkremen riktig. Har du av de lyseste hudtonene som alltid blir brent, kan du være ute i solen 2,5 timer med SPF 30 uten å bli brent, 4 timer om du bruker SPF 50.Altså, om du har en hudtype 1 ELLER ⅔ og skal være ute HELE dagen er forskjellen akkurat stor nok slik at det lønner seg å velge SPF 50. Husk også at landskapet rundt reflekterer lyset, slik at om du f.eks er i Thailand (der UV-indeksen jevnt på det aller høyeste) og i tillegg bruker en dag på båt, reflekterer vannet 20-30% av UV-strålene slik at huden blir ekstra eksponert og tiden før du blir solbrent forkortes.

 

0 kommentarer

Siste innlegg