solkrem til kropp og ansikt

Annonse: Tusen takk til Tax Free Norge og @taxfreehanne som har hjulpet til med produkter og hella mye nyttig informasjon til folket. Snillefamilien fortjener også en applaus her da det er dere som har kommet med alle anbefalingene. Jeg visste nesten ingenting om disse produktene, og jeg hadde hørt om få av merkene.
Først og fremst vil jeg si at jeg håper at utvalget av gode solkremer ikke blir for mye for deg. Jeg skal beskrive hver enkelt på en måte som gjør at du kan vurdere om den passer inn i din hverdag. Tenk litt over hva du ønsker i en solkrem, som for eks. hvilken konsistens, lukt eller faktor du liker og trenger. Målet for meg er at du skal ha en krem eller to du gleder deg til å ta på.
Alle solkremene har UVA og UVB filter. 
Ingen av solkremene er klissete eller vanskelige å smøre ut.

Ansikt

Ingen av disse solkremene flasser av i ansiktet.
Ingen av dem gjør deg helt hvit i ansiktet om du har veldig lys til medium hudtone.
Ingen av dem lukter for mye da jeg er veldig sensitiv i forhold til parfyme.
Jeg har eliminert enkelte solkremer basert på disse kriteriene, det er kun favorittene mine som er med i innlegget.

La Roche-Posay – Anthelios Cream SPF 50

Dette er en av de snilleste solkremene for huden i ansiktet. Den passer til sensitiv, allergisk og sol-intolerant (eksem) hud. Den er også bra for de med sensitive øyne, man kjenner ingenting om man får den inni øynene. Gir godt med fukt. Den er enkel å smøre utover, og den lukter friskt og blomstrete (men ikke for mye). Den tørker godt inn i huden og er ikke klissete. Veldig vannresistent, tetter ikke til porer.

Riemann P20 – Face Cream SPF 30 

Nok en snill solkrem til ansikt som er tynn i konsistensen, veldig vannresistent, gir fukt og tørker kjapt uten å etterlate huden klissete. Gir en fin glød. To store bonuser med denne er at den har et fantastisk UVA filter (fem stjerner, ultra), og den varer i 10 timer med mindre man gnir seg i ansiktet med et håndkle eller lignende. Alle andre solkremer enn P20 må man påføre ila dagen fordi solen bryter ned beskyttelsen. Denne lukter kjemi med en gang, men lukten roer seg på huden. Kan brukes av barn. Må ikke komme i kontakt med hvite plagg da den kan gjøre hvitt tøy gult.

La Roche-Posay – Anthelios XL Ultra Light Fluid SPF 50

Denne er ekstremt tyntflytende, den trekker raskt inn i huden og den tetter ikke til porer. Derfor er dette den ultimate solkrem å bruke under sminke, men også på ferie. Den kommer uten parfyme og har forsterket UVA filter. Passer også til sensitiv og sol-intolerant hud. Veldig vannresistent og kan også brukes ved øynene.

Vichy – Ideal Soleil Mattifying Face Fluid Dry Touch SPF 30

Denne skiller seg ut igjen for den er tyntflytende og fuktighetsgivende, veldig enkel å smøre ut, men den tørker matt. Og ikke en vond og tørr type matt, men en velvet type fantastisk matt som til og med jeg som elsker glød er skikkelig fan av. Den tetter ikke til porer og passer til alle hudtyper, inkludert sensitiv hud. Vannresistent.

Rudolph Care – Organic Sun Face Cream SPF 50 (samt 30 og 15)

Rudolph Care sin økologiske solkrem for ansikt er rik i konsistensen men smøres lett ut, tørker fort inn og finishen er som glødende velvet. Denne inneholder 70% pleiende ingredienser som lindrer og beroliger, samt strammer opp huden. Den nest mest brukte ingrediensen i kremen er <3 aloe vera <3! Denne kan brukes som ansiktskrem hele året, @taxfreehanne liker å bruke den på denne måten. Denne er også svanemerket og anbefales av svanemerket.no. Her kan du lese om kravene for at et produkt skal kunne oppnå denne merkingen. Ikke vannresistent. Denne kan i likhet med P20 gjøre hvitt tøy gult.

Hvordan velge?

Hvis du er sensitiv, sliter med eksem eller “ikke tåler noen kremer” anbefaler jeg en av La Roche-Posayene. #1 er litt tykkere i konsistensen enn #2, men jeg liker begge så kjenn på dem i butikk. #2 har ikke parfyme.

Hvis du ønsker å være matt, eller bare ikke blank i ansiktet, er Vichy et solid valg som ikke tørker deg ut og som ikke fremhever porer og tekstur.

Om du ønsker ekstra pleiestoffer og et svanemerket produkt er Rudolph Care veien å gå.

Har du sensitiv eller normal hud og ønsker en solkrem som sitter på hele dagen uten at du trenger å tenke på å smøre deg om og om igjen (med mindre du gnir den av) er P20 innertier.

 

Sticks

I tillegg til solkrem for kropp og ansikt pleier jeg å ha en stick til å smøre på lepper, øyelokk, toppen av ørene og andre steder jeg ikke vil at solen skal slippe til.

La Roche-Posay – Anthelios XL Multi Purpose Stick SPF 50

Denne stiften beskytter mot solskader, gir fukt, er vannresistent og kan blant annet brukes på tattoveringer, pigmentflekker, arr og lignende.

La Roche-Posay – Anthelios XL Lip Balm

Veldig fuktighetsgivende stick til lepper som lukter helt fantassssstisk

Kropp

Vichy – Ideal Soleil Ultra Melting Gel SPF 30

Denne solkremen har en milk / gel konsistens, er ekstremt drøy i bruk, funker på både tørr og våt hud, lukter helt sinnsykt fantastisk :’), gir masse fukt, er vannresistent, kan brukes til kropp og ansikt. Finishen er velvet med glød. Snill pris for stor flaske. På mange måter kan man spørre seg selv hvorfor man trenger andre solkremer enn denne på markedet når den dekker alle våre behov.

Riemann P20 – Continuous Spray SPF 20

P20 produktene er helt magiske og anbefales ofte av leger. Akkurat som med ansiktskremen beskytter denne deg i 10 timer med mindre du gnir den av med håndkle etter bad, og den passer til alle hudtyper. Den har fem stjerner (ultra) UVA beskyttelse, noe ingen av de andre kan skryte av. P20 kommer i mange forskjellige faktorer og konsistenser. Jeg valgte kontinuerlig spray fordi jeg er lat og fordi den kan brukes opp ned, altså kan man spraye seg på ryggen selv. Den legger seg som et usynlig lag som man deretter smører godt inn, og den tørker raskt. Denne gir en veldig fin-men-ikke-klissete glød! OBS: Denne vil gjøre hvite plagg (bikini, shorts, håndkle) gule.

Biotherm – Waterlover Sun Mist SPF 30

En vannresistent og veldig fuktighetsgivende spray til kropp og ansikt som er ekstremt vennlig mot miljøet i vannet. Misten på denne er super i form av at den er tynn og sprer seg godt utover så man ikke må pumpe i en evighet. Det er faktisk en generøs _mist_ og ikke en “spray”, jeg elsker det. Konsistensen på denne er helt herlig og den tørker også godt inn. Flasken er også laget av 100% resirkulert plast.

Rudolph Care – Organic Sun Body Lotion SPF 30

Akkurat som med ansiktskremen så har denne økologiske kremen til kropp også pleiende ingredienser, den er veldig vannresistent, svanemerket og fuktighetsgivende. Denne er ikke like drøy i bruk som de andre alternativene og den gjør også hvite plagg gule.

Hvordan velge?

Når det kommer til solkrem til kropp liker jeg å velge etter konsistens og behov. Jeg tror de fleste vil like Vichy. Om man skal være ute hele dagen og ikke vil påføre flere ganger vil P20 være et effortless valg. Om man skal bade mye eller liker påføring i form av spray er Biotherm veldig bra. Om huden trenger pleie og man ønsker et svanemerket produkt er Rudolph Care 10/10.

Jeg sliter med å velge en favoritt her også :’)

Nevnes også

Piz Buin – Allergy Sun Sensitive Skin Lotion SPF 30

Jeg har nevnt ansiktskremer som er gode for de med allergi, men denne ble anbefalt mange ganger til kropp. Den absorberes kjapt, gir masse fukt og er vannresistent og svetteavstøtende. Flasken er også svært generøs (400 ml) så man får mye for pengene!

Lancaster – Sun Beauty Satin Sheen Oil Fast Tan Optimizer SPF 30

Noen spurte “hvordan får jeg svigermor som alltid svir seg til å bruke solfaktor?” og jeg føler at det er denne målgruppen Lancaster hadde i tankene da de utviklet en olje med faktor 30. Et ålreit lag med denne gir god beskyttelse og konsistensen er helt herlig. Vannresistent men burde påføres etter bad. “Satin sheen” er et perfekt navn på en olje som ikke er klissete og som etterlater huden med en.. satin sheen.

After sun

Alle disse fukter godt, men når det kommer til after sun har jeg fokus på konsistens og påføring.
Her har vi en spray, en gel og en melkeaktig krem.

Piz Buin – After Sun Spray

La Roche-Posay – After Sun Gel 

Biotherm – After Sun

Svar på spørsmål kommer i morgen

 

0 kommentarer

Siste innlegg